Begin je online zichtbaarheid met een op maat gemaakte one page website

Studio Lila geeft vorm

Wat is een one page website?

Een one page website (ook wel onepager of single page website genoemd) is een website die bestaat, zoals de naam al zegt, uit één pagina. Alle relevante informatie die je normaal gesproken op verschillende subpagina’s zou vinden, staat nu overzichtelijk op één enkele pagina. De meeste one page sites hebben een vaste navigatiebalk. Hierbij blijft de navigatie steeds in beeld, zodat de gebruiker altijd naar een ander element (gedeelte) op de pagina kan springen.

Veel starters of kleine ondernemers hebben niet de middelen om een uitgebreide website te laten bouwen. Maar zonder website is het haast niet meer mogelijk om met andere bedrijven te concurreren. Voor onder andere deze ondernemers is een one page website de oplossing. Maar ook grotere bedrijven stappen vaker af van een multipage website en kiezen voor een ‘onepager’. Een one page website is vaak een goed doordachte, professionele maatwerk website, die zo ingericht is dat de bezoeker snel een overzichtelijk aanbod krijgt. Dat kan over een bedrijf gaan, maar ook over een product.

De website is natuurlijk volledig in te richten in jouw huisstijl en bevat foto’s, teksten en indien gewenst een contactformulier. Hiermee bevat het alle informatie om je online zichtbaarheid te beginnen!

Wat zijn de voordelen van een one page website?

Steeds meer bedrijven kiezen voor een onepager. Het is eigenlijk een soort vereenvoudigde website.

 • Lage kosten
  Doordat de website maar uit één (lange) pagina bestaat, zijn de ontwerpkosten lager.
 • Overzichtelijk
  Misschien wel de grootste pluspunt; alle bedrijfsinformatie staat overzichtelijk op één pagina.
 • Responsive design
  Je website is geoptimaliseerd voor weergave op desktop, laptop, tablet en smartphone
 • Weinig content nodig
  Veel ondernemers vinden het lastig om webteksten te schrijven voor een website. Een one page website is makkelijker gevuld.
 • Visuele beleving
  One page websites bevatten vaak veel beeldmateriaal, waardoor ze visueel aantrekkelijk zijn.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zitten er ook nadelen aan.

 • Content
  Wanneer je veel informatie wilt publiceren, is een one pager niet geschikt. Het is dan beter om een duidelijke structuur en navigatie met sub pagina’s te maken.
 • Toevoegen content
  Het achteraf toevoegen van extra content is lastiger. De hele pagina zal daardoor aangepast moeten worden. Een kleine aanpassing in tekst of een foto die verwisseld moet worden is geen probleem.
 • SEO
  Voor de online vindbaarheid van je website kan het slimmer zijn om te kiezen voor een multipage website, omdat je dan afzonderlijke pagina’s voor afzonderlijke zoekwoorden kan maken. Daardoor stijgt de kans dat je online gevonden wordt.

One page websites zijn voor verschillende soorten organisaties en projecten geschikt. Denk aan kortlopende product-acties, persoonlijke websites (personal trainers, creatieve websites) en online visitekaartjes (schilders, loodgieters, etc). Wil je echter een veelheid aan informatie en categorieën weergeven, dan is een gewone website met meerdere pagina’s een betere optie.

tarieven

One page website

Studio Lila gaat graag aan de slag om voor jouw bedrijf een aantrekkelijke one page website te maken.
De kosten zijn €249,- exclusief btw. Zonder bijkomende kosten.

 • Je krijgt een briefing toegestuurd met wat algemene vragen, zodat ik kennis maak met je bedrijf en een beeld krijg over de doelgroep van je onderneming.
 • De teksten, afbeeldingen, bedrijfslogo (met eventueel huisstijl) en de inloggegevens van je provider zie ik graag per mail verschijnen.
 • Na terugkoppeling van de briefing met accordering om te starten, kan ik beginnen met ontwerpen. Na ongeveer 10 werkdagen ontvang je een eerste voorstel.
 • Deze pas ik aan in enkele correctierondes tot er een definitief ontwerp uitrolt. Ik ben pas tevreden als jij dat ook bent!
 • Als het ontwerp eenmaal is goedgekeurd, wordt de website na betaling definitief online gezet.
 • Je wordt volledig eigenaar van je website!

Onderhoud WordPress website
Een website heeft net als een huis of een auto regelmatig onderhoud nodig. Lees hier meer over het bijhouden en onderhouden van je website.